دانلود تحقیق بررسی انواع قارچهای صدفی و شرایط کاشت و داشت و پرورش قارچهای صدفی

دانلود تحقیق بررسی انواع قارچهای صدفی و شرایط کاشت و داشت و پرورش قارچهای صدفی

تعداد صفحات: 73

حجم فایل: 104 کیلوبایت

فرمت فایل: ورد doc

دسته بندی:

قیمت: 269,900 ریال

تعداد نمایش: 175 نمایش

ارسال توسط:

تاریخ ارسال: 29 آگوست 2017

به روز رسانی در: 29 آگوست 2017

خرید این محصول:

پس از پرداخت لینک دانلود برای شما نمایش داده می شود.

269,900 ریال – خرید

تاریخچه کشت و استفاده از قارچهای خوراکی در ایران و جهان            1

آشنایی با تقسیم بندی قارچ    5

قارچها به سه گروه تقسیم می شوند       5

1          قارچهای خوراکی  2    قارچهای دارویی 3    قارچهای سمی 5

قارچهای خوراکی    5

2.قارچ سمی          6

3.قارچهای دارویی   8

آشنایی با قارچ صدفی           9

« انواع قارچ های صدفی»       11

1   قارچ صدفی طلایی          11

2   پلوروتوس استراتوس (صدف درخت)  11

3   پلوروتوس فلوریدا           12

4   قارچ صدفی خرمایی        12

5   قارچ صدفی پلوروتوس ساجر کاجو (هندی)     12

6   قارچ صدفی سالمون        13

7   قارچ صدفی پلوروتوس ارینجی (شاه صدف)      13

«اصول و تهیه بستر قارچ صدفی»          13

1   انتخاب کلش مورد استفاده            13

2   خرد کردن کلش ها        14

3   سیراب کردن کلش ها      14

4   پاستوریزه کردن کاه و کلش           15

تهیه بذر(spuwn) قارچ صدفی            16

مواد مورد نیاز برای بذر قارچ صدفی       16

روش های بذر زنی   17

5.سالن کشت و پرورش         18

دیوارهای سالن       18

سقف سالن           19

کف سالن 19

روشنایی  19

لوله کشی آب         20

حوضچه ی ورودی   20

«ضد عفونی سالن کشت»       20

«سم پاشی داخل سالن»        20

ضدعفونی به وسیله فرمالین مایع           21

ضدعفونی با فرمالین جامد(پیرافرم)        21

استفاده از قارچ کش ها         22

«روش های کشت قارچ»        22

کشت قارچ به روش کیسه ای  22

مرحله دومروز سوم تا هشتم   23

مرحله سوم روز هشتم تا هفدهم          24

روزهای چهاردهم تا هفدهم    24

«اصول برداشت قارچ»           25

روش قفسه ای       26

روش کشت جعبه ای            26

روش های تامین رطوبت در سالن          27

اصول بسته بندی و انبار کردن 28

آفات و بیماریهای قارچ صدفی  29

بیماری ها            30

تاریخچه پرورش قارچ دکمه ای            33

تهیه اسپاون          34

آشنایی با مواد و نحوه عمل آوری کود کمپوست     36

مخلوط کردن و قالب زنی کمپوست       38

روش کوتاه مدت تهیه کمپوست (short method )          40

روش های آماده سازی بستر   41

3    آماده سازی بستر به روش کیسه ای             43

مناسب ترین زمان خاک دهی بستر قارچ 44

اصول هوادهی سالن پرورش     44

اصول برداشت        45

بسته بندی و انبار کردن        45

درجه بندی قارچ     46

تبدیل و نگهداری قارچ های خوراکی      46

الف    خشک کردن با جابه جایی هوا     47

بیماری قارچهای خوراکی       49

علایم بیماری         49

آفات قارچهای خوراکی         51

تاریخچه کشت و استفاده از قارچهای خوراکی در ایران و جهان

تاریخ مصرف قارچهای خوراکی به عنوان غذا و دارو به زمانی بسیار دور برقی گردد بطوری که استان های نخستین از خواصی ویژه قارچها اطلاع داشتند و گاهی به عنوان یک ماده توهم زا در فالگیری ها از آن استفاده می نمودند . مردم کشور های شرقی اولین کسانی بودند که به استفاده از قارچ دست زده بودند بطوری که نوعی قارچ به نام « اوریکولاریا» برای اولین حدود 600 سال قبل از میلاد و نوعی دیگر بنام « فلامولینا و لوتیپس » در چین کشت می شده اند و همچنین نوعی دیگر از قارچهای آسیای شرقی بنام های « vokvariella و lentinu edodes » در حدود 2000 سال قبل در چین و ژاپن مورد استفاده قرار می گرفتند و تکنولوژي کشت این قارچها جزء هنرهای خیلی قدیمی این سرزمین ها بوده است .

همچنین ذکر شده که دو قرن قبل از میلاد یک پزشک یونانی به نام نیکاندر «Nicander » قارچ را در بستری از کود حیوانی و خاکستر که شاخه و برگ درخت انجیر روی آن را پوشانده بود پرورش داد .

در اوایل قرن 16 یکی از پزشکان گیاه داروئی در کشور اتریش برای اولین بار مبادرت به شناسائی قارچهای اطراف شهر وین نمود در همان قرن پرورش و استفاده از قارچ در كشور ایتالیا آغاز و با اختراع میكروسكوپ در قرن 17 فعالیت شناسائی قارچها بیشتر و بیشتر شد و پرورش قارچ در گلخانه و سالنهای پرورش قارچ در انگلستان آغاز و به برخی دیگر از کشورهای اروپایی توسعه یافت و در سال 1809 شخصی بنام « لینک » ساختمان بازیدیوسپور را در بازدیدیومیستها مشاهده نمود و اصطلاح بازیدیوم و سیستیدیوم را شخصی به نام لویل در سال 1837 اشائه داد و در سال 1884 دو نفر فرانسوی بنامهای آقایان کنستانتین و ماترشو که عضو انیستیتو پاستور بودند برای اولین بار از روش پاستوریزاسیون ،اسپور قارچ را وادار به جوانه زدن كرده وبذر قارچ را در شرایط استریل ابداع نمودند ودر اوائل قرن 19 كشت سنتی قارچ در غارهای طبیعی در كشور فرانسه آغاز شد ودر اوائل نیمه دوم قرن نوزده از  اروپا به آمریكا انتقال ودر سال 1890 مزرعه داران در پنسیلوانیای آمریكا مبادرت به پرورش قارچ نمودند ودر سال 1921 در كشور هندوستان برای اولین بار فردی بنام بوس موفق به كشت دو نوع قارچ از جنس آگاریكوس (دكمه‌ای) بر روی كود حیوانی شد. سیندن  Sinden در سال 1932 تهیه بذر قارچ بر روی غلات را ابداع و لامبرت Lambert   از آمریكا اساس تكنولوژی مدرن پرورش قارچ را بنیان نهاد و از سال 1970 در كشور مجارستان پرورش نوعی قارچ بنام پلوروت بر روی كنده درختان انجام می‏گرفته است.  در ایران برای اولین بار در سال 1335 كشت قارچ دكمه‏ای توسط فردی  بنام  احیایی در قسمت شمال تهران شروع شد و پس از مدتی در سالهای 1348  الی  1357  واحدهای كشت و تولید قارچ در تهران     كرج و شهر ری افتتاح و فعالیت خود را آغاز نمودند و در اواخر سالهای 1356 تولید بذر قارچ دكمه‏ای توسط آقای پیرایش شروع شد و كشت قارچ صدفی نیز برای اولین بار در سال 1365 توسط آقای مصطفوی كارشناس سازمان كشاورزی در منطقه اوین تهران شروع  شد   و در سال 1376 ناصر وکیلی بعد از شش سال تلاش علمی وعملی اولین محصول بذر قارچ تولیدی خودكه شامل بذر قارچهای صدفی و دكمه‏ای بود را به همراه دستورالعمل پرورش ‏آن در منزل، در اختیار دانشجویان و پرسنل كادر دانشگاه ارومیه كه در كلاسهای آموزشی‏ پرورش قارچ شركت كرده بودند قرار داده وفعالیت تولیدی خود را در سطح  استان آذربایجان غربی آغاز نمود. در حال حاضر در سطح استان آذربایجان غربی دو شركت عمده تولید قارچ صدفی ودكمه‏ای بنام قارچ شیوا كه در محور ارومیه به سلماس و شرکت « کوهستان » در 85 کشور تولید قارچ از مرز 4000000 تن در سال فراتر رفته است و ایران یکی از این 85 کشور تولید کننده قارچ خوراکی در … است که با تولید 7500 تن در سال در جایگاه 24 قرار دارد که با افزایش اطلاعات علمی و استفاده از بذور مرغوب و استفاده از افراد متخصص و اهل فن می توان راندمان تولید را با همین امکانات موجود بالا برد . طبق آمار ارائه شده از طرف سازمان خوار و بار جهانی FAO حاکی از آن است که با توسعه اقتصادی رژیم غذایی تغییر کرده و مصرف روز افزون قارچ افزایش یافته بطوری که مصرف سرانه میزان تولید و خوراکی آن در چند کشور به شرح ذیل می باشد .

میزان تولید کشور ها بر حسب تن می باشد .

پاسخ دهید