از آنجايكه برنج حاصل دسترنج زنان ومردان كشاورز بوده و با زحمت و مشقت بسيار بدست مي آيد لذا ميبايست در برداشت فرآوري و نگهداري آن دقت بسيار نموده اما در عمل شاهد مقدار قابل توجهي شكستگي برنج در سطح كشور مي باشيم با عنايت به اينكه خرده برنج در بازار برنج پسندي چنداني نداشته و قيمت آن نيز تقريبا نصف برنج سالم نيز خود داراي شكستگي قابل توجهي مي باشد لذا ايجاب مي نمايد كه با ارائه نتايج تحقاقات علمي و بررسيهاي آماري دقيق وضعيت تبديل شالي به برنج استفاده در كارگاههاي خاص كشور كه از نوع و ماشين آلات مختلف و با خطوط توليد متفاوت مشغول به كار بوده اند و تاثيرات اين تفاوت تكنولوژي را در روند تبديل و نهايتا توليد نهايي بررسي مي نمائيم. نتيجه بررسي علمي اداره فني و تكنولوژي استان فارس به كمك بخش تحقيقات فني و مهندسي مركز تحقيقات فني و مهندسي مركز تحقيقات كشاورزي استان فارس بر كارگاههاي شاليكوبي منطقه كربال شيراز به منظور تحليل روند تبديل شلتوك به برنج نتايجي را به همراه داشته كه پس از توضيح دادن كارآيي انواع ماشين آلات خاص و مختلف خطوط توليد كارگاههاي شاليكوبي در جداولي ارائه مي گردد كه ابتدا جهت آشنايي با ماشين آلات و تجهيزات خط تبديلي آنها را معرفي مي نمائيم : پوست كن اين دستگاه جهت جداسازي پوست اوليه شلتوك استفاده مي شود واز دو غلطك لاستيكي كه خلاف جهت يكديگر مي چرخند ودور يكي از آنها بيشتر از ديگري مي باشد تشكيل شده است.
پاديه : اين دستگاه جهت جداسازي شلتوك از برنج پوست كنده شده استفاده مي شود پس از دستگاه پوست كن مورد استفاده قرار مي گيرد. سفيد كن سايشي :اين دستگاه جهت سفيد كردن برنج استفاده مي شود و ازيك سنگ سايشي كه بصورت عادي مي چرخد و برنج را طي پنج تا شش مرحله سفيد ميكند تشكيل شده است . سفيد كن تيغه اي (حواشه ): اين دستگاه نيز جهت سفيد كردن برنج استفاده مي شود و از يك استوانه فلزي تشكيل شده كه روي سطح آن شيار دار مي باشد وتيغه اي به موازات محور اين استوانه جهت تنظيم فشار دارد بر برنج تعبيه شده است از اين دستگاه علاوه بر اينكه به تنهايي جهت سفيد كردن برنج استفاده مي شود در بعضي از كارگاهها پس از سفيد كن سايشي جهت پالش برنج نيز استفاده مي شود . جهت بررسي ضايعات در مراحل مختلف تبديل در هر كارگاه يك نوع برنج انتخاب شده و از شلتوك ان جهت تعيين درصد رطوبت و قوه ناميه و از برنج خروجي از دستگاههاي پوست گير، سفيد كن سايشي (سنگي) سفيد كن تيغه اي براي تعيين درصد شكستگي در هر يك از ماشين آلات فوق نمونه برداري شد . همچنين نسبت به يادداشت مشخصات كارگاه،تعداد ماشينها و تجهيزات و بررسي مسائل و مشكلات موجود در زمينه قطعات يدكي اقدام گرديد. اين عمليات در 27 تكرار در 22 كارگاه منطقه كربال و 6 تكرار در يكي از كارگاههاي شهرستان مرودشت انجام گرفت. سپس نمونه ها را به مركز تحقيقات برده كه ضمن مشخص نمودن درصد رطوبت و قوه ناميه كليه نمونه ها درصد خردشدن برنج در دستگاههاي اندازه گيري گرديد ،كه اطلاعات جمع آوري شده طي جدول شماره (1)بپيوست و نتايج تحقيقات انجام شده بشرح زير مي باشد: متوسط رطوبت شلتوك در زمان تبديل 10% بر اساس وزن خشك متوسط قوه ناميه شلتوك در زمان تبديل 81درصد متوسط قوه ناميه شلتوك بذري در زمان تبديل 95درصد
جدول شماره (2) ميانگين درصد شكستگي برنج در دستگاههاي مختلف موجود در كارگاههاي شاليكوبي رديف نام دستگاه درصد شكستگي برنج 1 پوست گير بدون پايه 3/142 پوست گير با پايه 72/83 سفيد كن تيغه اي 4/154 سفيد كن سايشي 5/95 سفيد كن تيغه اي پس از سايش 62/4 جدول شماره (3) با توجه به جدول اطلاعات بدست آمده كارگاههاي شاليكوبي منطقه به 6 گروه تقسيم شده اند گروه تجهيزات كارگاه مجموعه درصد شكستگي
گروه اول پوست گير بدون پايه+سفيد كن تيغه اي 7/29 گروه دوم پوست گير با پايه+سفيد كن سايشي 8/23گروه سوم پوست گير بدون پايه+سفيد كن سايشي+تيغه اي 42/28گروه چهارم پوست گير با پاديه +سفيد كن تيغه اي 12/24گروه پنجم پوست گير با پاديه +سفيد كن سايشي 2/18گروه ششم پوست گير با پاديه+سفيد كن سايشي+تيغه اي 84/22
استفاده نكردن از دستگاه پاديه بعد از بعد از پوست گير : همانگونه كه در جدول شماره 2 مشاهده مي شود 6/5 درصد خوردگي برنج در كارگاههاي كه از پاديه استفاده نمي كنند بيشتر از انهايي است كه از پاديه استفاده مي كنند. كار پاديه جداكردن برنج پوست كنده از شلتوك مي باشد كه از پوست گير بيرون مي آيد در كارگاههايي كه پاديه ندارند 2تا4 مرتبه برنج پوست كنده وارد دستگاه پوست گير شده كه اين كار علاوه بر خرد شدن بيش از حد برنج موجب فرسايش زودرس لاستيك پوست گير و تلفات زماني ميگردد. بنابراين طرح موجود پيشنهاد بهترين خط تبديلي را بر اساس آخرين يافته هاي تحقيقاتي و مهندسي علمي با ماشين الات مورد نظر در طرح را مي نمايد . با عنايت به آزمايشات انجام شده توسط كارشناسان سازمان كشاوزي استان مازندران وشركت شهيد خسرو زارعي در فارس در خصوص مقايسه شكستگي برنج در دستگاههاي سفيد كن تيغه اي و سايشي ، سفيد كن تيغه اي 3 درصد شكستگي بيشتري نسبت به سفيد كن سايشي داشته است. و از طرفي در چند سال قبل بازرگاني اسماعيلي جهت طراحي سيستم مناسب جهت فرآوري برنج در استان فارس مقداري شلتوك را به شركت ساتاكي در كشور ژاپن فرستاد كه شركت فوق سيستم سايشي را براي سفيد كردن برنج پيشنهاد نمود. سفيد كن تيغه اي برنج را دريك مرحله سفيد مي نمايد كه كليه فشارها را يك مرتبه به دانه برنج وارد مي كند در صورتي كه در سيستم سايشي برنج طي 6 5 مرحله سفيد مي شود لذا فشار وارده به دانه برنج در زمان سفيد شدن كمتر است از آنجا كه سبوس برنج داراي ارزش غذايي خوبي مي باشد در سيستم سايشي اگر از 6 5 دستگاه سفيد كن بطور سري استفاده شود . در هر مرحله بسوي آن قابل استحصال مي باشد در صورتيكه سيستم تيغه اي اين قابليت را نداشته و همچنين مقداري از سطح برنج را مي تراشد و داخل سبوس برنج مي كند. طبق بررسيهاي انجام شده مشخص گرديد كه در اغلب كارگاهها، برنج را پس از سفيد كردن در |
دانلود طرح توجیهی و کارآفرینی شالیکوبی صنعتی
تعداد صفحات: 36
حجم فایل: 47.9 KB
فرمت فایل: word
دسته بندی: تحقیق آماده
قیمت: 179,900 ریال
تعداد نمایش: 46 نمایش
ارسال توسط: best file
تاریخ ارسال: 20 آوریل 2023
به روز رسانی در: 20 آوریل 2023
خرید این محصول:
پس از پرداخت لینک دانلود برای شما نمایش داده می شود.