دانلود پروژه پایانی شبكه هاي حسگر بيسيم

تعداد صفحات: 185

حجم فایل: 1.59 کیلوبایت

فرمت فایل: زیپ

دسته بندی:

قیمت: 979,900 ریال

تعداد نمایش: 59 نمایش

ارسال توسط:

تاریخ ارسال: 27 جولای 2020

به روز رسانی در: 27 جولای 2020

خرید این محصول:

پس از پرداخت لینک دانلود برای شما نمایش داده می شود.

979,900 ریال – خرید

دانلود پروژه پایانی شبكه هاي حسگر بيسيم

 پروژه پایانی شبكه هاي حسگر بيسيم

اس پی دی فایل تنها ارائه دهنده پروژه های مالی و پروژه های پایانی معتبر و ارزشمند در ایران

این پروژه در وب سایت های دیگر با قیمت چندین برابر بفروش میرسد

در اس پی دی فایل تمام محصولات را با اطمینان کامل و به کمترین قیمت تهیه کنید

پروژه پایانی شبكه هاي حسگر بيسيم توسط گروه فناوری اطلاعات سپیده برای وبسایت اس پی دی فایل تهیه و تنظیم گردیده است. دانشجویان، محققین و بازدیدکنندگان محترم وبسایت می توانند این پژوهش را بعنوان پروژه پایان ترم خود ارائه دهند و نمره کامل را دریافت نمایند. تمامی صفحات در پروژه پایانی شبكه هاي حسگر بيسيم  بادقت و بصورت کاملا حرفه ای توسط تیم ما تهیه و تنظیم گردیده است، لذا نیاز به مطالعه مجدد، ویرایش و یا دستکاری این پروژه نیست و بعد از پرداخت و خرید از وبسایت می توانید از آن پرینت گرفته و یا تحویل استاد دهید

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

چکيده

يک شبکه حسگر بي سيم از تعداد زيادي از نودهاي حسگر  در يک ناحيه خاص تشکيل شده است که هر يک از آنها توانايي جمع آوري اطلاعات ازمحيط را دارا مي باشد و داده هاي جمع آوري شده را به نود سينک ارسال مي کند. هر چند که به طور كلي راجع به شبکه هاي حسگر بي سيم تحقيقات زيادي صورت گرفته است، در مورد کيفيت سرويس در اين شبکه ها هنوز به اندازه کافي کار نشده است. کيفيت سرويس در شبکه هاي حسگر بي سيم نسبت به شبکه هاي سنتي بسيار متفاوت است. از آنجايي که زمينه کاربرد اين شبکه ها بسيار وسيع مي باشد، پارامترهاي کيفيت سرويس درآنها متفاوت است. بعضي از پارامترهايي که در ارزيابي کيفيت سرويس مورد استفاده قرار مي گيرند عبارتند از: پوشش شبکه, تعداد بهينه نودهاي فعال در شبکه, طول عمر شبکه و ميزان مصرف انرژي.

تكنيكي كه ما جهت بهبود پارامترهاي کيفيت سرويس در شبكه ها ي حسگر مورد استفاده قرار داده ايم, روش هوشمند اتوماتاهاي يادگير سلولي(CLA) مي باشد. اتوماتاي يادگير سلولي يک رهيافت مكاشفه‌اي براي حل مسايل بهينه‌سازي پيچيده مي‌باشد که بررسي‌هاي اخير برروي آن، كارايي مناسب آن را به عنوان تكنيكي براي حل اين‌گونه مسائل نشان داده است.

در اين پايان نامه تعدادي از مسائل اساسي شبكه ها ي حسگر بي سيم مطرح گرديده و با هدف بهبود پارامترهاي کيفيت سرويس اين مسائل با استفاده از آتوماتاهاي يادگيرسلولي حل گرديده اند.

ابتدا مسئله پوشش محيط در شبكه هاي حسگر را با استفاده از غير فعال نمودن نودهاي غير ضروري و فعال نگه داشتن بهينه نودها حل مي گردد. تا در مصرف انرژي صرفه جويي به عمل آمده و عمر شبکه افزايش يابد و بدين ترتيب به چند پارامتر کيفيت سرويس در شبکه هاي حسگر به طور همزمان توجه مي گردد. سپس به مسئله خوشه بندي در شبکه حسگر پرداخته شده و با استفاده از آتوماتاهاي يادگير, شبکه هاي حسگر به گونه اي خوشه بندي مي شوند که انرژي به صورت يکنواخت در شبکه بمصرف رسيده وعمر شبکه  افزايش يابد. بنابراين در اين روش خوشه بندي معيارهاي کيفيت سرويس انرژي و طول عمر شبکه مد نظر قرار مي گيرند. و بعد از ان با استفاده از آتوماتاهاي يادگير يک روش تجميع داده هاي محيط حسگري پيشنهاد مي گردد که در مصرف انرژي شبکه صرفه جويي به عمل آورده و عمر شبکه را افزايش مي دهد ولذا به معيارهاي  انرژي شبکه, طول عمر و تعداد نودهاي فعال توجه مي گردد.

 

کلمات کليدي: کيفيت سرويس، شبکه هاي حسگر بي سيم، پوشش، خوشه بندي، تجميع داده ها، آتوماتاي يادگير

 

 مقدمه

شبكه هاي حسگر بي سيم

شبكه هاي حسگر بي سيم[1] جهت جمع آوري اطلاعات در مناطقي كه كاربر نمي تواند حضورداشته باشدمورد استفاده قرار مي گيرند. در يك شبكه حسگر ، حسگرها به صورت جداگانه مقادير محلي را نمونه برداري (اندازه گيري) مي كنند و اين اطلاعات را درصورت لزوم براي حسگرهاي ديگر و در نهايت براي مشاهده گر اصلي ارسال مي نمايند. عملكرد شبكه اين است كه گزارش پديده هايي راكه اتفاق مي افتد به مشاهده گري بدهد كه لازم نيست از ساختار شبكه و حسگرها به صورت جداگانه و ارتباط آنها چيزي بداند. اين شبکه ها مستقل و خودگردان بوده وبدون دخالت انسان کار مي کنند. . معمولا تمامي گره­ها همسان مي­باشند و عملاً با همکاري با يكديگر، هدف كلي شبكه را برآورده مي‌سازند. هدف اصلي در شبکه­هاي حسگر بي­سيم نظارت و کنترل شرايط و تغييرات جوي، فيزيکي و يا شيميائي در محيطي با محدوده معين، مي­باشد[1, 2]. شبکه­ حسگر بي­سيم نوع خاصي از شبکه­هاي موردي[2] است.  مبحث شبکه هاي حسگر بي سيم يکي از موضوعات جديد در زمينه مهندسي شبکه و فناوري اطلاعات مي باشد.

پيشرفتهاي اخير در طراحي و ساخت تراشه هاي تجاري اين امكان را به وجود آورده است كه عمل پردازش سيگنال و حس كنندگي در يك تراشه انجام گردد كه به اين قطعات حسگرهاي شبكه بي سيم گفته مي شود كه شامل سيستم هاي ميكروالكترومكانيكي [3](MEMS) مانند حسگرها، محرک ها[4] و قطعات راديويي RF مي باشد.

حسگرهاي بي سيم كوچكي توليد شده است كه قابليت جمع ‌آوري داده از فاصله چند صد متر و ارسال  داده بين حسگرهاي بي سيم به مركز اصلي را دارا مي باشد و با اين تكنولوژي اطلاعات دما – نوسانات، صدا، نور، رطوبت، و مغناطيس قابل جمع آوري مي باشد. كه اين حسگرهاي بي سيم با هزينه كم قابل نصب در شبكه هاي حسگر بي سيم مي باشد. اما كوچك شدن حسگرهاي بي سيم داراي معايبي نيز مي باشد. تكنولوژي نيمه هادي باعث بوجود آمدن پردازنده هاي سريع با حافظه بالا شده است اما تغذيه اين مدارات هنوز هم يك مشكل اساسي است كه محدود به استفاده از باتري گرديده است.بخش منبع تغذيه يک بخش مهم و محدود است که در صورتيکه از باطري در اين شبکه ها استفاده شود تعويض باطري ها در حالتي که تعداد نودهاي شبکه زياد باشد کاري سخت و دشوار خواهد بود و نودها به منظور ذخيره و صرفه جويي در مصرف انرژي مجبور به استفاده از ارتباطات برد کوتاه خواهند شد. تفاوت يك حسگربي سيم كارآ و يك حسگر بي سيم كه داراي كارايي كم از نظر انرژي است در عملكرد آنها در ساعت ها نسبت به هفته ها مي باشد. افزايش اندازه شبكه WSN باعث افزايش و پيچيدگي مسيريابي وارسال اطلاعات به مركز اصلي مي باشد. اما همچنان مسيريابي و پردازش نياز به انرژي دارند. بنابراين يكي از نكات كليدي در توسعه و ارائه الگوريتمهاي مسيريابي جديد، كاهش و صرفه جويي انرژي مصرفي است. بخش هاي مختلف شبکه هاي سنسور بي سيم بايد شبيه سازي و مدلسازي گردند تا کارآيي آنها مورد بررسي واقع شود. براي اينکار شبکه هاي حسگر بي سيم حسگر به گرافهايي نگاشت ميشوند که در اين گرافها هر گره مطابق با يک نود در شبکه بوده و هر لبه بيانگر يک پيوند  يا کانال ارتباطي بين دو نود در شبکه خواهد بود.اگر ارتباط بين نودها در شبکه دو جهته باشد گراف نگاشت شده بدون جهت خواهد بود و اگر ارتباط بين نود ها در شبکه نا متقارن باشد در آن صورت گراف نگاشت يافته جهتدار خواهد بود. البته مدل ارتباطي بين نودها در شبکه ميتواند يک به يک يا يک به همه باشد. فراهم آوردن يک مدل عملي براي حسگرها يک کار پيچيده و دشواري مي باشد که اين به خاطر تنوع در انواع مختلف حسگرها هم از نظر ساختاري و هم از نظر اصول و اساس کار آنها دارد. شبكه هاي حسگر داراي ويژگيهاي منحصر به فرد هستند كه اين امر باعث شده است تا پروتكل هاي خاصي براي آنها در نظر گرفته شود.

در شبكه هاي بي سيم حسگر فقط يك يا دو ايستگاه پايه‌ وجود دارد و تعداد زيادي نودهاي حسگر در محيط پخش گرديده اند. به علت محدوديت برد اين حسگرها و انرژي باتري خيلي از نودها قادر به ارتباط مستقيم با ايستگاه پايه‌ نمي باشند.  

 


پشتیبانی اس پی دی فایل همواره با شماست

 

با اطمینان خرید کنید …

 

  • اس پی دی فایل دارای 5 سال سابقه در ارائه فایل های دانلودی ارزشمند
  • اولین و تنها فروشگاه فایل دارای نماد اعتماد الکترونیکی دو ستاره از وزارت صنعت،معدن و تجارت
  • ثبت شده در ستاد سامان دهی پایگاه های اینترنتی کشور
  • دارای پشتیبانی فعال و پاسخگو

 

شماره های پشتیبانی: 

47221117 – 051

09920557724

 

برای پشتیبانی آنلاین نیز میتوانید از گزینه چت آنلاین در پایین سایت سمت راست استفاده کنید تا همکاران ما بصورت آنلاین پاسخگوی سوالات شما باشند

 

پاسخ دهید