بررسی جايگاه فيبر و ادوات نوري در شبكه هاي مخابراتي نسل آينده NGN

بررسی جايگاه فيبر و ادوات نوري در شبكه هاي مخابراتي نسل آينده NGN

تعداد صفحات: 39

حجم فایل: 1.23 MB

فرمت فایل: word

دسته بندی:

قیمت: 199,900 ریال

تعداد نمایش: 639 نمایش

ارسال توسط:

تاریخ ارسال: 20 آوریل 2023

به روز رسانی در: 20 آوریل 2023

خرید این محصول:

پس از پرداخت لینک دانلود برای شما نمایش داده می شود.

199,900 ریال – خرید

در اين گزارش جايگاه فيبر و ادوات نوري را در شبكه‌هاي مخابراتي نسل آينده بررسي مي‌كنيم. ابتدا شبكه‌هاي نسل آينده، معماري، مشخصات و اجزا آن را شرح مي‌دهيم سپس تجهيزات NGN و نقش مهم تكنولوژي فيبر نوري را در اين شبكه‌ها عنوان مي‌كنيم.

فهرست مطالب

عنوان        صفحه

1      مقدمه                1

2      بررسي اجمالي NGN           2

         2     1      NGN چيست؟   2

         2     2      معماري NGN    4

         2     3      اجزا اصلي NGN 5

3      تجهيزات سوييچينگ            8

         3     1      اتصالهاي متقابل نوري            9

         3     2      اتصالهاي متقابل فوتوني          10

4      فيبرها و تجهيزات انتقال         11

         4     1      انواع فيبر و ظرفيت آنها          11

         4     2      اجزا ارسال          13

         4     3      برد    16

5      انتخاب معماري شبكه            17

         5     1      شبكه Shared Ip     only 18

         5     2      شبكه مركب        18

         5     3      شبكه فيبر          22

6      Dark Fibre    23

7      تكنولوژي‌هاي موجود و آينده   24

         7     1      تكنولوژيهاي فيبر 25

         7     2      سوييچينگ نوري 25

نتيجه گيري                27

فرهنگ لغت و اصلاحات 28

چكيده       31

 

1      مقدمه

امروزه شبكه‌هاي عمومي به دلايل متفاوتي ناهمگن هستند. مشتريان به خدماتي همانند صوت داده و ويدئو نياز دارند و از وسايل متفاوتي نظير نوت بوك‌ها، PDAها، تلفنهاي سلولار، دوربينهاي ويديويي و غيره استفاده مي‌شود. بنابراين رنج وسيعي از وسايل سيار و ثابت پديدار مي‌شود.

ازديدگاه مشتري ناهمگن بودن شبكه غيرقابل درك است. درگذشته شبكه‌هاي متفاوتي براي پاسخ به اين نيازهاي متنوع توسط فراهم‌كننده‌هاي سرويس ساخته شده است كه هر يك براي يك نياز ويژه بهينه شده بودند. براي مثال PSTN براي خدمات صوتي، شبكه Ip براي خدمات اينترنت (Web) و شبكه داده مبني بر سوئيچ براي خدمات ATM و Frame relay و هم چنين شبكه‌هاي ويژه‌اي براي يك كاربرد خاص نظير كنفرانس ويديويي طراحي شده بودند [3] [1].

اين گزارش براوردي از شبكه‌هاي نسل آينده، فوايد NGN و همچنين نقش مهم تكنولوژي انتقال فيبر نوري را كه اخيراً توسعه داده شده است را ارائه مي‌كند. تكنولوژي DWDM دسترسي به NGN را ميسر مي‌سازد. خدمات NGN مبني بر سوييچينگ پيشرفته با يك سطح كنترل يكپارچه خواهد بود. در فصل 2 تعريفي از NGN ارائه و معماري و اجزا اصلي آن معرفي مي‌شود در فصل سوم اتصالهاي متقابل نوري و فوتوني بررسي مي‌شود. در فصل چهارم فيبرها و ظرفيت‌ آنها در شبكه NGN، اجزا ارسال سيستم انتقال فيبر نوري و درنهايت برد فيبرهاي موجود بررسي مي شود. انتخاب معماري شبكه عنوان فصل 5 مي‌باشد در اين قسمت سه معماري شبكه مختلف معرفي مي‌شود شبكه Shared Ip     Only ، شبكه مركب و شبكه فيبر. و در فصل 6 به dark fibre ها پرداخته مي‌شود و نگاهي به تكنولوژيهاي موجود و آينده، تكنولوژيهاي فيبر و سوييچينگ نوري آخرين فصل اين گزارش به شمار مي‌آيد.

2      بررسي اجمالي NGN

2     1      NGN چيست؟

تعريف واحد و پذيرفته شده‌ اي از NGN  وجود ندارد و در حال حاضر عبارت مبهمي است. تعاريف ارائه شده از NGN نسبتاً گسترده هستند. سازمانهايي مثل ETSI و ITU     T  مشخصات اصلي NGN را معرفي كرده اند. به عنوان مثال NGN;ITU     T را به عنوان شبكه‌اي مبتني بر بسته  تعريف كرده است، كه خدماتي شامل سرويسهاي ارتباطي، توانايي استفاده از پهناي باند چندگانه  و كيفيت سرويس  كه براي تكنولوژيهاي انتقال تهيه شده است را فراهم مي‌كند. عموماً NGN به عنوان all IP يا شبكه‌هاي مجتمع مبتني بر بسته با مشخصاتي كه درجدول (2     1) نشان داده شده است بيان مي‌شود. NGN به تنهايي مشخصات شبكه را پوشش نمي‌دهد اما مشخصات سرويس آن فرصتهاي جديدي را براي اپراتورهاي شبكه، فراهم كننده‌هاي سرويس،  توليد كننده‌هاي ارتباطات و كاربرها فراهم مي‌كند [1].

پاسخ دهید